Руски коледни брускети с крема сирене
Руски ордьовър за Коледа с филийки и снежни човеци от картофи и кисели краставички.
Необходими продукти:
За брускетите:
- 1 багета или франзела
- 200 г маринована херинга
- 1 червена сладка чушка
- 40 мл зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 опаковки крема сирене за мазане
- китка пресен копър
За снежните човеци:
- 9 малки кръгли картофчета
- 1 кисела краставичка
- 6 клончета карамфил
- 6 зърна черен пипер
- дръжки от копъра
- 3 парчета чушки
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите да се сварят. Когато това се случи, обелете ги.
2. Багетата нарежете на филийки. Намажете със зехтин и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
3. Обелете и разполовете скилидките чесън. Натъркайте с тях изпечения хляб.
4. Наситнете чушката, като си запазите три парчета за нос на снежните човеци. Останалата част изсипете в купа, добавете крема сиренето, наситнената риба и копър. Разбъркайте и с получената смес намажете хлебчетата.
5. Украсете с копър и подредете в чиния.
6. С клечки за зъби набодете картофите по 3 броя един за друг. На най-долния и средния картоф на всяко човече сложете по средата клонка карамфил за копче. На лицето - по 2 зърна черен пипер за очи и парче чушка за нос.
7. Разрежете краставичката напречно на три парчета и от тях направете калпаците на снежните човеци. От дръжките на копъра оформете ръцете. Сервирайте ги с брускетите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ