Руска торта Империал с целувчени блатове
Торта с белтъчни блатове и крем от жълтъци, масло и бадеми.
Бон Апети
Излъчен на 20.02.2017
Правим си прословутата торта Империал, наричана Руска торта, като първо разбираме, че в нея няма нищо руско, защото е създадена от италианец в Латинска Америка. За начало спретваме блатовете, като разбиваме белтъци на пяна с ванилова захар, захар и царевично нишесте. После ги оставяме да се пекат за 2:30 часа на 120 градуса. Сега имаме достатъчно време да направим крема. За него разбиваме жълтъци и ги готвим на водна баня. После биема масло със захар, прибавяме жълтъците и ароматизираме с бренди. На финала добавяме смлени бадеми. Остава само да сглобим сладкиша, като от заготовките създаваме осемредово сладкарско творение. Е, ще трябва да изчакаме и да се охлади преди хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ