Регистрация

Руска салата Корона с шунка и майонеза

Руска салата Корона с шунка и майонеза
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1865

Мезе за водка с колбас, варени зеленчуци, орехи и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава цвекло
  • 3 картофа
  • 100-150 г кашкавал
  • 3-4 яйца
  • 1 голям морков
  • 300 г шунка или бекон
  • 50 г орехи
  • 1 кофичка майонеза (около 120 грама)
  • 2 скилидки чесън
  • сол на вкус

За украсата:

  • 1 нар
  • 1 глава червен лук
  • черни маслини
  • 20-тина зрънца царевица
  • 30 г орехи
  • 80 мл майонеза

Начин на приготвяне:

* Оригиналното име на тази украса за майонезени руски салати е "Шапката на Мономах". Кръстена е на великия киевски княз Владимир II Мономах, който е потомък на имения византийски императорски род Мономах. 

1. Сварете цвеклото, картофите, яйцата и моркова. Варете по отделно, разбира се.

2. Рендосайте цвеклото и моркова, яйцата и картофите наситнете и изсипете всичко в купа. Посолете на вкус.

3. Добавете натрошените на ситно орехи и наситнения колбас.

4. Майонезата смесете с намачканите скилидки чесън и изсипете в купата.

5. Добавете сол на вкус и разбъркайте хубаво.

6. Пресипете в чиния за ордьоври и отгоре рендосайте кашкавала, за да се получи гладка купуловидна форма.

7. Остава само да направим украсата като за нея се съобразете със снимката от рецептата. Хубаво е преди сервиране да оставите салатата в хладилник, защото студена е по-вкусна. Чесънът в майонезата обаче може да омирише хладилника - ако не желаете това да се случи, похлупете с капак за торти.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта