Руска салата Корона с шунка и майонеза
Мезе за водка с колбас, варени зеленчуци, орехи и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- 3 картофа
- 100-150 г кашкавал
- 3-4 яйца
- 1 голям морков
- 300 г шунка или бекон
- 50 г орехи
- 1 кофичка майонеза (около 120 грама)
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
За украсата:
- 1 нар
- 1 глава червен лук
- черни маслини
- 20-тина зрънца царевица
- 30 г орехи
- 80 мл майонеза
Начин на приготвяне:
* Оригиналното име на тази украса за майонезени руски салати е "Шапката на Мономах". Кръстена е на великия киевски княз Владимир II Мономах, който е потомък на имения византийски императорски род Мономах.
1. Сварете цвеклото, картофите, яйцата и моркова. Варете по отделно, разбира се.
2. Рендосайте цвеклото и моркова, яйцата и картофите наситнете и изсипете всичко в купа. Посолете на вкус.
3. Добавете натрошените на ситно орехи и наситнения колбас.
4. Майонезата смесете с намачканите скилидки чесън и изсипете в купата.
5. Добавете сол на вкус и разбъркайте хубаво.
6. Пресипете в чиния за ордьоври и отгоре рендосайте кашкавала, за да се получи гладка купуловидна форма.
7. Остава само да направим украсата като за нея се съобразете със снимката от рецептата. Хубаво е преди сервиране да оставите салатата в хладилник, защото студена е по-вкусна. Чесънът в майонезата обаче може да омирише хладилника - ако не желаете това да се случи, похлупете с капак за торти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ