Регистрация

Рулца с патладжани и бекон

Рулца с патладжани и бекон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2131

Патладжанени хапки с кашкавал и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 100-150 г бекон на тънки слайсове (може да опитате и с шунка, но тогава вземете 200 грама)
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г кашкавал
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. доматена паста
  • пресни листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжаните на лодки по дължина, посолете ги и изчакайте15-тина минути да си пуснат горчивината. После отмийте и подсушете.

2. Сгорещете растителна мазнина (олио или зехтин за пържене) и запържете двустранно лодките. Внимавайте да не ги препържете.

3. Намачкайте скилидките чесън и ги смесете с доматената паста. Сложете и малко сол и пипер. С така направената микстура намажете по малко от едната страна изпържените патладжани.

4. Нарежете кашкавала на тънки ленти и всяка лента наложете върху лента бекон. Увийте.

5. Следва да увиете ролцата от бекон и кашкавал с лодка патладжан, като доматената паста остане във вътрешността откъм жълтото сирене и колбаса. При нужда застопорете с клечка за зъби.

6. По желание можете да пуснете за 2-3 минути във фурната или за 30 секунди в микровълнова печка, колкото кашкавалът да се разтопи съвсем леко, без да потече.

7. Поднесете поръсено с наситнени листа магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ча
  2. ПИЛЕ
  3. Торта
  4. Див
  5. риба
  6. рак
  7. 32
  8. сърца
  9. к

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта