Рулца с патладжани и бекон
Патладжанени хапки с кашкавал и бекон.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 100-150 г бекон на тънки слайсове (може да опитате и с шунка, но тогава вземете 200 грама)
- 2 скилидки чесън
- 100 г кашкавал
- растителна мазнина за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. доматена паста
- пресни листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на лодки по дължина, посолете ги и изчакайте15-тина минути да си пуснат горчивината. После отмийте и подсушете.
2. Сгорещете растителна мазнина (олио или зехтин за пържене) и запържете двустранно лодките. Внимавайте да не ги препържете.
3. Намачкайте скилидките чесън и ги смесете с доматената паста. Сложете и малко сол и пипер. С така направената микстура намажете по малко от едната страна изпържените патладжани.
4. Нарежете кашкавала на тънки ленти и всяка лента наложете върху лента бекон. Увийте.
5. Следва да увиете ролцата от бекон и кашкавал с лодка патладжан, като доматената паста остане във вътрешността откъм жълтото сирене и колбаса. При нужда застопорете с клечка за зъби.
6. По желание можете да пуснете за 2-3 минути във фурната или за 30 секунди в микровълнова печка, колкото кашкавалът да се разтопи съвсем леко, без да потече.
7. Поднесете поръсено с наситнени листа магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ