Рулца от соеви кори и плънка от скариди
Ордьовър с пуешко и морски дарове.
Необходими продукти:
- 450 г скариди, обелени, без главите и опашките
- 220 г пуешка или пилешка кайма (или използвайте повече скариди вместо кайма по желание)
- 1 ч.ч. воден кестен, нарязан на кубчета (за допълнителна хрупкавост на плънката)
- 2 стръка зелен лук, нарязан фино
- шепа кориандър, нарязан фино
- 4 листове соеви кори, накиснати с вода и подсушени с хавлиена кърпа
- 4 листа нори (по желание)
- черен пипер
- 1-2 ч.л. сусамово олио
За мариноване на каймата:
- сол
- 1-2 ч.л. царевично брашно
- 1 яйце
- 1-2 ч.л. китайско вино за готвене
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте каймата и заделете.
2. Счукайте скаридите с чукче за месо на кайма.
3. Смесете пюрето от скариди с маринованата кайма и нарязания на кубчета воден кестен, зеления лук, кориандъра и добавете малко пипер, сусамово олио; след това смесете или пуснете в блендера докато се получи консистенцията на паста.
4. Постелете соевите кори върху пергаментова или восъчна хартия. По средата сложете от скариденото пюре. Покрийте с кора нори и добавете още малко скариди, след което навийте като суши. Изрежете излишната соева кора.
5. Сложете зеленчуково олио да се сгорещи на висока температура, пуснете рулцата да се изпържат до златисто - около 8 - 10 мин. Извадете и отцедете излишната мазнина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ