Рулца от пуешки гърди с кашкавал и карфиол
Пуешки руладини с плъка от карфиол и кашкавал.
Необходими продукти:
- 400-500 г пуешки гъди
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 2/3 ч.л. сол
- 4 с.л. олио или зехтин
- 100 г карфиолени розички
- 50 г кашкавал
- 20 г масло
За соса:
- 1 домат
- сол и пипер
- скилидка чесън
- босилек или риган
Начин на приготвяне:
1. Пуешките гърди изтънете като разрежете през средата на дебелината на пеперуда. Поставете върху дъска, покрита със стреч фолио и отгоре завийте с втори лист фолио. Начукайте до изтъняване с дебелина около 1 см. След това разделете на 4 или 6 парчета.
2. Смесете подправките на прах с 3 с.л. растителна мазнина и разбъркайте на кашичка. Мариновайте за 15 минути парчетата пуешко в тях.
3. Кипнете вода, разтворете в нея 1 ч.л. сол и пуснете картофилените розички за 5 минути. След това охладете под течаща студена вода и наситнете.
4. Рендосайте кашкавала.
5. Взимайте по филе, поръсвайте с кашкавал и слагайте от карфиола. После завийте на рулце и фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтвори.
6. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и добавете маслото. Запечатайте рулцата за по 2 минути от страна. После ги прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.
7. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8. Направете соса като обелите домата и пюрирате с чесъна, сол и пипер и подправка по желание.
9. Поднесете рулцата със соса.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ