Регистрация

Рулца от лаваш с авокадо и екстри

Рулца от лаваш с авокадо и екстри
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2550

Студено предястие от лаваш рулца с морски дарове, крема сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 лаваша
  • 2 броя авокадо
  • 1 опаковка крема сирене тип Филаделфия
  • 2 с.л. кетчуп или сос барбекю
  • 1 ч.л. лимонови корички
  • 1 ч.л. горчица
  • лют пипер по желание
  • 2 с.л. лимонов сок
  • връзка копър
  • 200-300 г рулца от раци или скариди (сурими)
  • 100 г орехи, лешници или бадеми

Начин на приготвяне:

1. Изсипете крема сиренето в купа. Добавете кетчупа (или сос по избор), горчицата, сока и кората от половин лимон (вземете си БИО, защото корите на лимоните се обработват с препарати), лют пипер по желание. Разбъркайте.

2. Намачкайте чесъна на паста с малко сол, листенцата на магданоза наситнете, а избраният от вас морски продукт нарежете на много малки парченца. Добавете и тези три компонента в сместа. Разбъркайте много добре.

3. Авокадото намачкайте с вилица на паста и добавете в сместа. Ядките запечете за кратко на сух тиган или на 200 градуса във фурна за 10 минути. Наситнете с нож и прибавете към крема. Разбъркайте възможно най-добре.

4. Намажете лавашите с получената смес. Завийте на руло и след това нарежете на малки рулца. По желание може предварително да фиксирате с клечки за зъби и да нарежете след това. Така ще е по-лесно, а и ордьовърът се превръща в своеобразни парти хапки или вид студено предястие.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта