Руло с маскарпоне и ягоди
Какаово руло с ванилов крем и плодове.
Необходими продукти:
За блата:
- 3 яйца
- 70 г захар
- 75 г брашно
- 2 с.л. какао на прах
За крема:
- 250 г сирене маскарпоне
- 1 малка кофичка заквасена сметана (около 200 мл)
- 4 с.л. пудра захар
- 100 г ягоди или други плодове по избор
- 1 ампула ванилия
Начин на приготвяне:
1. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата в две отделни големи купи.
2. Белтъците разбийте на пяна с щипка сол.
3. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, след това постепенно вкарайте какаото и брашното в тях. След това оставете миксера и с шпатула прибавете белтъците към жълтъците и разбъркайте до хомогенизиране.
4. Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене, изсипете отгоре блата и заравнете с шпатулата. Трябва да стане с дебелина около 1 см.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 7-10 минути.
6. Извадете и веднага покрийте с влажен парцал. Важно е блатът да остане мек.
7. Докато се пече можете да си направите крема като в купа смесите маскарпонето със заквасената сметана, пудра захарта и ваниловата есенция. После добавете и ягодите, нарязани на кубчета.
8. Отлепете внимателно блата от хартията за печене и го прехвърлете върху рогозка. Намажете с крема и завийте на руло. Приберете в хладилник да се стегне.
9. По желание отгоре можете да направите шарка с разтопен шоколад или друга украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ