Руло от пилешко с яйце, лук и кашкавал
Пилешки руладини с плънка от варени яйца, кашкавал, задушен лук и копър.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 5 с.л. олио
- 3 яйца
- листата на връзка копър
- 100-150 г кашкавал, моцарела за пици или друго твърдо сирене
- сол и пипер
- 2-3 скилидки чесън
- 2 или 3 дебели сочни парчета пилешки гърди около 800-100 г общо
- 100 мл сметана за готвене - млечна, незаквасена
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата и ги нарежете на много ситно в купа.
2. Лука обелете, наситнете и задушете в 4 с.л. олио докато леко позлатеее. Добавете в купата след охлаждане.
3. Наситнете листата копър и изсипете при останалите продукти.
4. Рендосайте в купата на ситно ренде избрания от вас кашкавал. Отгоре пресирайте скилидките чесън и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
5. Всяка пилешка гърда разрежете на половинка през средата на дебелината. Така ще имате 4 по-тънки парчета.
6. Начукайте почти до прозрачност всяко парче пилешко. Трябва да стане голяма плескавица. Обтрийте със сол и пипер.
7. Вземете си малка тавичка. Слагайте плънката в пилешкия шницел и завивайте на дебело руло. Застопорете с клечки за зъби и редете готовите рула в намазаната с 1 с.л. олио тава. Добре е да остане съвсем малко разстояние между рулата, затова тавата не трябва да е голяма.
8. Разбъркайте готварската сметана със сол и пипер. Можете да добавите и подправка по желание - сушени босилек или риган, както и чесън. Залейте пилешките руладини със сметаната.
9. Пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.
10. След изваждане изчакайте да почине 5 минути и разпределете рулата в индивидуални чинии. Можете да сервирате по 1 цяло и половинка разполовено руло, ако рулцата са 6 или пък ако са 4 - разрежете косо през средата, за да погали тази красота окото и да предизвика още по-голям апетит.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ