Регистрация

Рошава торта със сметана

Рошава торта със сметана
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1566

Сметанов сладкиш с бели и черни късчета блат и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 200 мл сметана
  • 1 ч.л. сода, погасена в оцет
  • ванилия (ванилова захар, есенция или остъргана шушулка)
  • 5 равни ч.л. какао

За крема:

  • 1 литър сладкарска сметана
  • 1/2 ч.ч. захар

За глазурата:

  • 50 г масло
  • 1 ч.л. с връх какао на прах
  • 1,5 с.л. мляко (22 мл)
  • 1,5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа и го смесете с яйцата, захарта, сметаната и содата. Замесете тесто и го разделете на две части. В едната от тях сложете какаото и бъркайте докате се абсорбира и сместа остане без бучки.

2. Изпечете блатовете по отделно в намслени тавички на 180 градуса. Отнема около 20-тина минути на блат. Изчакайте да се охладят и извадете от тавите.

3. Разбийте сметаната за крема и я смесете със захарта.

4. Вземете си голяма чиния, която може да играе ролята на поднос. Накъсайте блатовете на парчета с големината на малки яйца. Взимайте с пръсти парче блат, топвайте го хубаво в сметаната и редете в чинията така, че да се получи торта с формата на купол. Приберете в хладилник.

5. Разтопете маслото на водна баня, добавете в него захарта, млякото и какаото за глазурата и бъркайте до хомогенизиране. Изчакайте леко да се охлади и покапете кейка с шоколада. Приберете в хладилник да се стегне и съхранявайте в него.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта