Рошава инстантна торта с нишесте
Домашна торта за начинаещи с плодов крем и шоколадов топинг.
Необходими продукти:
- 3 жълтъка
- 1 ч.ч. захар
- 200 грама маргарин
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. сода, угасена в оцет
- ванилова есенция на вкус
- 1 пакет десертно нишесте (аз ползвам ягодово)
- 1 млечен или тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците със захарта до получаването на пухкав крем. Употребата на миксер доста ще улесни работата ви.
2. Разтопете маргарина и добавете към сместа. Разбъркайте до хомогенизиране.
3. В получения крем добавете брашното, содата и ванилията.
4. Изсипете тестото за блата в намазнена и набрашнена кръгла тавичка за печене с диаметър около 22 см. и печете в средата на предварително загрята фурна до готовност. Ще установите дали тестото се е изпекло като го продупчите с клечка за зъби. Ако по нея се полепи тесто, значи още не е готово. Излезе ли чиста от блата, можете да го извадите от фурната.
5. Докато основата на тортата се пече, пригответе крема според инструкциите на пакетчето. Ако искате торта с повече крем, сложете два пакета, но внимавайте да не се разтече глазурата, ако е прекалено много.
6. Когато блатът е охладен, го разрежете на 2 или 3 еднакви по-тънки блата.
7. Намажете между тях с крем и покрийте цялата торта отгоре с нишесте. Продължавайте да следите да не потече фатално много. Ако се разлее само малко, е в реда на нещата.
8. Накрая рендосайте шоколада върху сладкиша. Така ще получите "рошав" ефект, а под него ще прозира приятен розов крем.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ