Романтични целувки с бял шоколад
Сладки целувки от белтъци във формата на зайци с шоколад и кокос.
Необходими продукти:
- 2 белтъка
- щипка сол
- 1/2 ч.ч. захар
- 100 грама бял шоколад
- 50 грама млечен или течен шоколад
- 50 грама червен мармалад (сини сливи, шипки, череши, вишни)
- 50 кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на твърда пухкава пяна.
2. Постепенно добавяйте захарта докато се абсорбира цялата от белтъчения памук.
3. Застелете тава с хартия за печене и оформете в нея целувки от белтъците. Аз ги правя с лъжица във формата на зайци.
4. Печете на 150 градуса за 1:30 часа или докато прецените, че целувките са готови. Извадете и оставете да се охладят.
5. Разтопете на водна баня белия шоколад и полейте с него сладките.
6. Поръсете ги с кокосови стърготини, които да оформят кожухчетата на зайчетата.
7. С разтопен млечен или течен шоколад оформете мустачките, а със сладкото - очичките и муцунките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ