Рогчета с плънка от орехи и захар
Маслени кифлички с крем сирене и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 21.12.2017
Сладки кифлички с орехова плънка правят Лора и Стоян, като обясняват интересния факт защо на сладкиши и соленки с такава форма казваме рогчета. Ако искате да разберете - гледайте видеото. В него ще научите и какви са пропорциите на съставките за направата на тези мини кроасани с твърда маслена обвивка с крем сирене и имплантирани кристалчета захар, в която се е сгушила млечна плънка от наситнени орехи.
Първо се замесва тестото като смесваме голямо количество крем сирене с масло. Отделно се смесват брашното и захарта, после сухите съставки се изсипват при мазните и се замесва маслено тесто. То се разделя на 4 топки, които се увиват в стреч фолио и се прибират в хладилник за 2 часа да се стегнат хубаво.
През това време правим плънката като смиламе орехи. Кипваме съвсем малко мляко, исипваме ядките и захарта вътре и оставяме да набъбне и да се превърне в ядков крем.
Всяка от топките разточваме на тънка кора върху плот, поръсен с брашно и кристална захар, от нея изрязваме квадрати, в тях поставяме от плънката и завиваме рогчета. Ще се наложи да печете на няколко пъти. А после остава да се насладите на апетитните мини кифлички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ