Канелени кифлички с орехи
Домашни кифли с крема сирене.
Необходими продукти:
За тестото:
- 50 гр масло, разтопено и студено
- 300 мл топло мляко
- 1 яйце
- 1 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пакетче (100 гр) яйчен крем на прах
- 500 гр брашно
- 1 пакетче (10 гр) суха мая
За пълнежа:
- 150 гр кафява захар
- 2 пълни ч.л. канела
- 100 гр орехи, натрошени
За глазурата:
- 50 гр крема сирене („Philadelphia”)
- 15 гр масло, меко
- 100 гр пудра захар
- ванилия
- лимонов сок
- малко канела по желание
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за тестото.
2. Покрийте купата с найлоново фолио и заделете за 10 мин.
3. Смесете кафявата захар и канелата.
4. Увийте тестото на правоъгълник.
5. Намажете тестото с маслото.
6. Поръсете с канелената смес.
7. Като започнете с дългия край, навийте тестото и залепвайте крайщата, за да го запечатате. Ако разточите прекалено стегнато тестото, връхчетата на рулата ще се надигнат прекалено много при печене.
8. Леко маркирайте с нож тестото на всеки 4 см. Използвайте остър нож. Поставете тестото с нарезите нагоре в тава за печене, без да притискате много.
9. Покрийте и оставете да втаса на топло за около 45-60 мин. или докато удвои размера си (след като втасат, кифличките трябва да се допират една в друга и в стените на тавичката).
10. Изпечете в конвекторна фурна (на 175°C) около 15 до 20 мин., докато леко покафенеят. Или печете в обикновена фурна (на 200°C) около 20 до 25 мин. отново докато покафенеят. Намажете със смес от продуктите за глазурата и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ