Рингове с риба, картофи, яйца и кашкавал
Салата мимоза на редове в ринг.
Необходими продукти:
- 1 глава червен лук
- 150 г кашкавал
- 3 моркова
- 4 картофа
- 4 яйца
- 2 консерви риба в растителна мазнина
- сол и пипер
- майонеза
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, картофите и морковите.
2. Рендосайте като слагате в отделни купички съответно жълтъците и белтъците на яйцата, морковите, картофите, кашкавала.
3. Наситнете лука и го прехвърлете в купичка, а рибата отцедете от соса на консервата и намачкайте с вилица. Колкото до майонезата - най-удобно е да използвате такава от флакон.
4. Вземете ринг или стените на кръгла форма за сладкиши с падащо дъно. В единия вариант ще имате индивидуални ордьоври, в другия - един голям. Започнете реденето на отделните пластове, които не трябва да са дебели.
5. На първи ред са картофите, следва сол и пипер, после малко майонеза, червен лук, риба, майонеза, белтъци, моркови, майонеза, кашкавал, майонеза. После се повтаря по още веднъж всеки ред до тук, като върху последната майонеза се завършва с жълтъци. Добре е да заравнявате с натискане между пластовете.
6. Извадете внимателно ринга и украсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ