Ризото с риба по японски
Ризото с риба, наподобяващо суши.
Необходими продукти:
- 1 ½ готов суши ориз
- 3 супени лъжици суши оцет
- 3 чаши даши (или рибен бульон)
- 1 чаена лъжица соев сос
- 2 чаши риба (такава, с каквато се приготвя суши)
- 2 разбити яйца
- 2 чаени лъжици уасаби (по желание)
- ¼ чаша ситно нарязан зелен лук
- 1 супена лъжица нарязани водорасли нори
Начин на приготвяне:
1. Загрейте готовия ориз в микровълнова печка.
2. Поставете ориза в купа, добавете суши оцета и разбъркайте.
3. Нарежете рибата на малки парчета.
4. Преместете сместа в среден тиган и я полейте с рибения бульон или даши.
5. Разбъркайте добре и оставете да заври.
6. Намалете температурата и оставете да къкри за 3-4 минути.
7. Добавете соевият сос, след това изсипете разбитите яйца върху ориза, без да ги бъркате.
8. Изчакайте 10-15 секунди, докато яйцата са готови и разбъркайте.
9. Преди сервиране прибавете към ризотото уасаби, водораслите нори, зелен лук.
Най-удобно е да направите тази рецепта, когато сте правили суши и са ви останали излишни продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ