Регистрация

Ризото с грозде и гъби

Ризото с грозде и гъби
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2706

Вегетарианско ризото с чесън и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 чаша ориз
  •   800 мл. пилешки или вегетариански бульон
  •   1 чаша червени гроздове (1/2 нарязани и ½ цели)
  •   4-5 големи пресни гъби, нарязани
  •   1 глава ситно нарязан лук
  •   2 скилидки чесън, ситно нарязан
  •   1/3 чаша бяло вино
  •   2 супени лъжици масло или олио
  •   сол и пипер на вкус
  •   ¼ чаша пармезан

Начин на приготвяне:

1. Загрейте бульона и след като заври го оставете да къкри.

2. В голям тиган задушете с масло лука и гъбите за около 5 минути. Добавете ориза и нарязаните гроздове и ги задушете за още 5 минути.

3. Добавете виното и оставете да ври, докато остане половината от него.

4. Добавете от горещия бульон до покриване на ориза. Оставете го да къкри за около 5 минути и добавяйте постепенно целия бульон, докато ориза го абсорбира. 

5. Всичко това трябва да ви отнеме 35-45 минути. Добавете целите гроздове 5 минути, преди ризотото да е готово. Отстранете от котлона и добавете пармезана и сол и пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта