Регистрация

Ризото с бекон и грах

Ризото с бекон и грах
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1352

Ризото с колбас, зеленчуци и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г ориз (най-добре арборио или балдо)
  • 200 г бекон
  • 1 консерва грах
  • 1 глава лук
  • 80 мл бяло вино
  • 850 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 50 мл сметана или 50 г заквасена сметана или 50 г крем сирене
  • 50 г пармезан или друго жълто сирене по избор (гауда, кашкавал)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на правоъгълници, запечете на сух тиган и извадете в чиния.

2. Наситнете лука и го запържете в олиото. Щом стане прозрачен, добавете ориза и гответе докато се кристализира.

3. Налейте бялото вино и гответе докато изври.

4. Налейте бульона и оставете под капак да къкри на умерен огън около 15 минути. Махнете капака и оставете да къкри докато част от водата изври.

5. Отцедете грахта от консервата и го добвете към ястието. Щом закъкри отново, добавете сметаната или крем сиренето. Трябва да се получи кашкава консистенция.

6. Добавете и половината от рендосаното жълто сирене. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте, върнете бекона в ястието и гответе още минута, като разбърквате.

7. Махнете от огъня, разпределете в порции, покапете със зехтин и поръсете с рендосано жълто сирене.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта