Регистрация

Рибни кнедли с шафранов сос

Рибни кнедли с шафранов сос
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3036

Тестен ордьовър с пъстърва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч. ч. брашно
  • 4/5 ч. ч. топла вода
  • щипка сол
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 1 пъстърва, сготвена на пара, почистена от кожата и костите, и намачкана с вилица
  • 2 с. л. магданоз, смлян
  • черен пипер

За соса:

  • 100 мл рибен бульон
  • 100 мл сметана (10% мазнини)
  • 6 г шафран
  • 2 с. л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и прибавете към него солта, водата и разбитото яйце. Разбъркайте и омесете гладко тесто. Ако тестото е прекалено лепкаво, прибавете още малко брашно. Когато тестото е готово, оставете го да почине 15 минути.

2. Смесете намачканата на пюре риба с магданоза и пипера.

3. Разточете тестото на лист с дебелина 1,5 мм. Изрежете от него кръгчета, сложете в тях по 1 лъжичка от пълнежа, сгънете на две и запечатайте ръбчето. Повторете докато тестото свърши.

4. Сварете кнедлите във вряща вода за 5 минути.

5. Сервирайте ги горещи с шафрановия сос.

За шафрановия сос:

1. Сварете бульона, прибавете към него сметаната при постоянно бъркане, последвана от шафрана и нишестето - бъркайте докато сосът се сгъсти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта