Регистрация

Рибено варено с картофи и моркови

Рибено варено с картофи и моркови
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1949

Супа с риба, зеленчуци, масло и сметана, ухаеща на целина и хрян.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Обожавам телешкото варено и винаги го готвя с удоволствие. Ето една моя вариация на любимата ми манджа само,че с риба. 

Необходими продукти:

  • филе от бяла риба 250 -500 грама
  • 1 глава кромид лук
  • 2 моркова
  • полвин глава целина (ако нямате, може и листа в сух вид)
  • 4-5 картофа
  • 1 домат
  • полвин връзка магданоз
  • дафинов лист
  • хрян 1 корен, ако ви се намира
  • 1 с.л. масло
  • сол на вкус
  • 15-20 зърна черен пипер
  • оцет 2 с.л. 
  • бульон от варенето на рибата
  • брашно
  • 100 мл сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Нарязвате си рибата на парчета. Целината нарязвате на кубчета, морковите - на шайби. Слагате зеленчуците да се варят в съд със студена вода и сол. Лукът се реже на шайби и се запича в тиган докато придобие карамелен цвят. След като заври водата добавете запечения лук и подправките. След като поомекната зеленчуците добавяме картофите цели и парчетата риба. Оставяте да поврят 10-15 мин. Тогава добавяте доматите и магданоза, нарязани на ситно, както и маслото. Оставяте да покъкри 5 мин. и сервирате със сос от хрян.

Предварително сте си отделили 1ч.ч. бульон където сте варили рибата, 1с.л. брашно, 1с.л. прясно масло, 1 к.ч. настърган хрян, 1к.ч. оцет, 100 мл. готварска течна сметана. Тези продукти са ви нужни за бульона.В сгорещената мазнина запържвате маслото и после разреждате с бульона. Добавяте настъргания хрян, посипан с оцета. Варите 15-20 мин. на бавен огън. Прецеждате и добавяте сметаната.

Заливате рибата със соса и поднасяте!

Приятен апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта