Регистрация

Рибени кюфтенца с картофи

Рибени кюфтенца с картофи
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3021

Хапки от риба за студена бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г осолена риба треска
  • 2 ч картофено пюре
  • 1 малка глава лук, наситнен
  • 1 дафинов лист
  • 4 зърна черен пипер
  • 2 с.л. фино нарязан магданоз
  • 2 големи яйца
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Накиснете рибата за цяла нощ, като сутринта смените водата три пъти.

2. Отцедете, отстранете кожата и костите и нарежете на малки парченца.

3. В тенджера сложете лука, дафиновия лист и зърната черен пипер с 2 ч вода и оставете на слаб огън.

4. След 5 мин. прибавете рибата и 2 ч.ч. вода.

5. Когато заври, покрийте съда и свалете от огъня, за да не се втвърди месото.

6. Отцедете и накъсайте треската в купа.

7. Прибавете 2 ч.ч. картофено пюре.

8. Разбийте 2 яйца с щипка сол и ги прибавете при картофите.

9. Прибавете магданоз, сол и прясно смлян пипер на вкус.

10. Оставете да престои за около ½ ч. и оформете кюфтенцата.

11. Изпържете ги в олио на маслена баня на 190°С.

12. Отцедете върху салфетки.

13. Поднесете със студена бира.

 

Източник: ecipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта