Фишбургери с азиатска нотка
Рибни сандвичи с готови хлебчета за бургери.
Необходими продукти:
- 800 грама филе от сьомга (или друг вид крехко рибно филе) без кожа
- 4 с.л. соев сос
- 4 стръка ситно нарязан пресен лук
- 2 скилидки чесън
- кората и сока на един лимон
- 1 с.л. растителна мазнина
- 4 питки за хамбургери
- 4 с.л. майонеза
- 2 ч.л. уасаби паста или горчица
- малко рукола, айсберг, маруля или друг зелен листен зеленчук, който имате под ръка
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибното филе на кубчета и заедно с лука, соевия сос, сока и кората на лайма го пасирайте в кухненски робот. Не го смилайте на паста, нека просто каймата и овкусителите се смесят и спрете.
2. Оформете 4 плоски кюфтенца с дебелина около 2 см. и диаметър приблизително равен на този на питките. Сложете ги да се стегнат в хладилника.
3. Запържете кюфтенцата двустранно в съвсем малко мазнина.
4. Разрежете питките на две през средата по ширина и ги пекнете на сгорещения тиган.
5. Намажете капачетата отвътре с горчица или уасаби, дъната с майонеза. Сложете листните зеленчуци в дънцето, върху тях поставете кюфтето от риба и захлупете с шапчиците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ