Регистрация

Фишбургери с азиатска нотка

Фишбургери с азиатска нотка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1321

Рибни сандвичи с готови хлебчета за бургери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 грама филе от сьомга (или друг вид крехко рибно филе) без кожа
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 стръка ситно нарязан пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • кората и сока на един лимон
  • 1 с.л. растителна мазнина
  • 4 питки за хамбургери
  • 4 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. уасаби паста или горчица
  • малко рукола, айсберг, маруля или друг зелен листен зеленчук, който имате под ръка

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на кубчета и заедно с лука, соевия сос, сока и кората на лайма го пасирайте в кухненски робот. Не го смилайте на паста, нека просто каймата и овкусителите се смесят и спрете.

2. Оформете 4 плоски кюфтенца с дебелина около 2 см. и диаметър приблизително равен на този на питките. Сложете ги да се стегнат в хладилника.

3. Запържете кюфтенцата двустранно в съвсем малко мазнина.

4. Разрежете питките на две през средата по ширина и ги пекнете на сгорещения тиган.

5. Намажете капачетата отвътре с горчица или уасаби, дъната с майонеза. Сложете листните зеленчуци в дънцето, върху тях поставете кюфтето от риба и захлупете с шапчиците.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта