Рибена разядка с цвекло
Руско мезе с консерва риба, варени зеленчуци и майонеза.
Необходими продукти:
- 3 картофа
- 4 неголеми глави цвекло
- 2 моркова
- 1 глава червен лук
- 150 г рулца от раци
- 1 консерва риба в собствен сос
- 1 опаковка (125 г) майонеза
- сол и пипер на вкус
- оцет
Начин на приготвяне:
1. Картофите, морковите и цвеклото сварете. Обелете картофите и цвеклото. След това нарежете на малки кубчета картофите, морковите и 2 от главичките цвекло. Останалите 2 цвекла нарежете на полумесеци, поставете в купичка и залейте с оцет. Оставете настрани.
2. Наситнете червения лук и рулцата от раци. Изсипете ги в купа и залейте с майонезата. Намачкайте рибата с вилица в част от соса ѝ и прибавете в съда заедно с картофите, морковите и наситненото цвекло. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в голяма чиния или поднос за орджоври и оформете като купул.
3. Отцедете полумесеците цвекло от маринатата и ги подредете като цветчета на роза, както е показано на снимката. Съхранявайте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ