Регистрация

Рендосан сладкиш с мармалад и маслени трохи

Рендосан сладкиш с мармалад и маслени трохи
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1467

Маслен сладкиш с конфитюр и покривка от трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сода, погасена в 1 с.л. оцет
  • 3 ч.ч. брашно
  • 180 г масло
  • мармалад, сладко, конфитюр от вид по избор

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото докато се втечни. Изсипете го в купа.

2. Сипете захарта, разбъркайте с тел или с миксер на слаба степен. Добавете яйцата и разбийте отново.

3. Залейте содата с оцета и изсипете в сместа. Добавете пресятото брашно. С ръце замесете меко нелепкаво тесто.

4. Разделете тестото на две половини. Едната оформете на сплескана топка, сложете в плик и приберете в хладилник, за да се стегне хубаво маслото - тя ще ви е необходима за рендосване.

5. Другата разточете на кора, която да се събира в голямата ви тава за фурна. Може и да стане доста тъничка - около 2 см. Това не е проблем. Прехвърлете я в намазаната с масло тава.

6. Намажете кората с избрано от вас плодово сладко, мармалад или конфитюр.

7. Извадете от хладилника втората част от тестото и рендосайте върху сладкиша като се стремите стърготините да се разпределят сравнително равномерно отгоре.

8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор малко под средното ниво за 40 минути.

9. Изчакайте да се охлади леко, нарежете на квадрати или правоъгълници, прехвърлете в чиния, плато или поднос и сервирайте. Идеален е за следобедна закуска, сутрешно прихапване и компания за чаша кафе или чай.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта