Ребърца в борш
Средно | Порции 4
| Видяна: 4040
Телешко със зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 4 ч. ч. нарязано зеле
- 4 ч. ч. доматен сок
- 1 малка глава лук, нарязан
- 1/4 ч. ч. захар
- 1/4 ч. ч. пресен лимонов сок
- сол и пипер
- 1 кг телешки ребърца
- 1/4 ч. ч. брашно, сол и пипер
- 2 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. В голяма чугунена тенджера разбъркайте зелето, доматения сос, захарта, лимоновия сок, солта и пипера. Оставете да се готви на среден огън.
2. Поръсете ребърцата с брашно, овкусено със сол и пипер.
3. Загрейте олиото в тенджерка и запържете до кафяво ребърцата.
4. Сложете ги върху борша и покрийте с капак. Гответе на много слаб огън 120°С 3 1/2 до 4 часа.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ