Рататуй с италиански наденички
Печени италиански наденички с доматен сос.
Необходими продукти:
- 1,2 кг домати, обелени и едро нарязани
- 8 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 ч.ч. нарязан пресен плосколист магданоз
- 20 листа пресен босилек, накъсани на половинки
- 1 ч.ч. и 2 с.л. зехтин Еxtra virgin
- 1 патладжан, нарязан на кубчета от по 2,5 см
- 1 голяма глава лук, нарязана на четвъртинки и на тънки филийки по дължина
- 3 различни по цвят сладки чушки, почистени от семената и нарязани на кубчета от по 2,5 см
- 4 средни тиквички, нарязани на четвъртинки и на парчета от по 2 см
- 1 кг печена италианска наденичка чоеизо или друг вид наденица по избор
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера оставете да къкрят доматите, чесъна, магданоза, босилека и 1/3 ч.ч. олио за около 30 мин.
2. Докато сосът къкри, сложете патладжана с 1/2 ч.л. сол в гевгир и оставете за 30 мин.
3. Сотирайте останалите зеленчуци поотделно, с по 3 с.л. олио - по 10 - 12 мин. всеки от тях. Накрая сотирайте и патладжана.
4. Добавете зеленчуците, останалото олио, около 1 ч.л. сол и 1 ч.л. пипер при доматения сос и оставете да къкри, покрито, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат (около 1 час).
5. Накрая добавете наденичката и полейте със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ