Разядка с пилешко и ядки
Пилешки хапки с майонеза, сушени плодове, орехи и целина.
Тази разядка можете да обявите за салата, сос за мазане на препечен хляб и дори за основно. Калорична и засищаща, тя радва с вкуса си и определено може да нахрани. Най-хубавото е, че можете да я направите с останало месо от предишно готвене.
Необходими продукти:
- 500 г сготвено пилешко месо (останало от старо ястие, пиле на грил или просто сварено)
- 120 мл майонеза
- 1 стебло целина
- 1 зелена чушка
- сол, червен и черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 100 г сушени плдоове (череши, стафиди или сини сливи)
- 100 г орехи
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на малки хапки или го накъсайте с ръце. Изсипете в купа.
2. Орехите запечете на сух тиган за кратко или на 200 градуса фурна за 10 минути. След това нарежете с нож и добавете към пилето.
3. Нарежете сушените плодове, целината и чушката наситнете и изсипете всичко в купата.
4. Разбъркайте майонезата с подправки на вкус и залейте предястието със соса. Разбъркайте много добре и приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ