Разядка с пилешко и чипс
Ордьовър с пилешко, варени яйца, гъби и майонеза.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- растителна мазнина за готвене
- 300 г гъби
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3 яйца
- 150 г кашкавал
- 1 малка опаковка майонеза (обикновена, пушена или с топено сирене)
- 100 г черни маслини (по-лесно е без костилка)
- 100 г картофен чипс
- сол, пипер, бахар и дафинов лист на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете бутчетата в тенджера, добавете зърна черен пипер и бахар, дафинови листа и залейте с вода. Оставете да се сварят докато месото започне да се отлепя от кокала. След това прецедете бульона и си го заделете за готвене на домашен ориз или супа. Месото почистете от костта и нарежете на малки хапки. Подправете със сол. Пресирайте чесъна в майонезата, разбъркайте и добавете 1/4 от сместа при месото. Разбъркайте.
2. Яйцата сварете, обелете и разделете белтъците от жълтъците.
3. Лука наситнете. Гъбите нарежете на хапки. Сгорещете малко зехтин в тиган и запържете в него лука. Когато стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари.
4. В купа започнете да сглабяте ордьовъра. На дъното изсипете пилешкото и заравнете. Залейте го с гъбената запръжка, заравнете и отгоре намажете майонеза с чесън. Върху нея рендосайте белтъците на варените яйца. Посолете и пак намажете с тънък пласт майонеза. Върху нея рендосайте кашкавала и намажете останалата майонеза. Отгоре натрошете с ръце на прах жълтъците. Украсете с маслини и чипс както е показано на снимката. Получава се красив слънчоглед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ