Разядка от пържена шопска салата
Кьопоолу с краставици или пържени зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 3 домата
- щипка захар
- 1 морков
- 1 глава лук
- 500 г краставици
- 3 с.л. олио
- 3-5 скилидки чесън
- 1-2 сладки чушки - около 150 г общо
- сол и пипер на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Доматите обелете и рендосайте.
2. Рендосайте на ситно ренде моркова, краставиците - на по-едро или нарежете на тънки пръчици с дължина 4-5 см. Лука и чушката нарежете на малки кубчета, чесъна намачкайте.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и запържете лука за 2 минути, добавете моркова и чушката и гответе още 2 минути, след това краставицата и чесъна и гответе 3-4 минути при периодично мешане.
4. Залейте с доматите, добавете щипка захар, овкусете със сол и пипер и оставете да къкри докато част от водата изври и се получи салата с гъстота на кьопоолу.
5. Опитайте на подправки и доовкусете по желание. Може да се наложи да добавите още чесън.
6. Преди поднасяне поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте по желание с хляб, върху който да се маже. Отива си с бяло сирене и е подходящо и като разядка или мезе за директно боцкане.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ