Разсолник - руска супа с грис и краставички
Супа без застройка с пилешки гърди, кисели краставички, картофи и грис.
Необходими продукти:
- 2 с.л. пшеничен грис
- 4-6 кисели краставички
- 2 картофа
- 200 грама пилешки гърди
- 2 кубчета пилешки бульон
- 1,2 литра вода
- целина или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре пилешките гърди и ги нарежете на малки кубчета.
2. Пуснете ги да се варят във водата заедно с кубчетата пилешки бульон.
3. Нарежете картофите на малки парченца и ги добавете в супата 10 минути след като е кипнала.
4. Оберете с лъжица образувалата се пяна по повърхността.
5. Когато и месото, и картофите са добре разварени, сипете гриста и наситнените кисели краставички.
6. Оставете да се готви на умерен огън за 12-15 минути.
7. На спрян котлон опитайте супата и добавете подправки на вкус.
8. Щом леко се охлади, сипете в супата и наситнените зелени подправки.
9. По желание сервирайте със заквасена сметана и хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ