Различно пиле с картофи и сметана на тиган
Задушено пилешко с картофи в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 600-700 г пилешко филе или друго пилешко месо без кожа и кости
- 2 с.л. олио
- 40 г масло
- 600-700 г картофи
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. риган или провансалски микс
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 1 с.л. брашно
- 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
- 300 мл вода
- магданозени листа
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на средни по размер хапки. Картофите обелете, измийте и нарежете на парчета с големина на пилешкото.
2. Сипете олиото в тиган, пуснете да се подгрява на умерен огън и разтопете в него маслото. Щом се втечни, изсипете пилешките хапки, бъркайте и гответе 4 минути.
3. Добавете картофите и гответе при периодично мешане 8-10 минути.
4. Овкусете със солта, двата вида пипер и избраната от вас суха подправка. Разбъркайте, поръсете брашното и размешайте отново.
5. Залейте със сметаната и с водата. Разбъркайте и щом закъкри, намалете леко огъня и сложете капак. Оставете да се готви 10 минути.
6. Опитайте картоф и ако е готов, то цялото ястие е готово. Поръсете с листенца магданоз, размешайте и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ