Регистрация

Пясъчен сладкиш с домашен мармалад

Пясъчен сладкиш с домашен мармалад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1545

Сладкиш с плодов мармалад и маслено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г брашно
  • 180 г пудра захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г масло
  • 1 яйце + 2 жълтъка
  • 200 мл сладко от череши (или друго сладко, каквото имате в зимника)

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете брашното, захарта и бакпулвера.

2. Добавете нарязаното на кубчета масло и претрийте с ръже до получаването на маслени трохи с пясъчна текстура.

3. Добавете яйцето и жълтъците и замесете тесто. Разделете го на 2 топки, като едната е двойно по-голяма от другата. Ако е прекалено лепкаво, го приберете в хладилника за 20-30 минути да се постегне.

4. Намаслете или покрийте с хартия за печене кръгла формичка с диаметър 26 см. и разточете на дъното и стената с около 1 см. борд по-голямата топка.

5. Отгоре намажете сладкото.

6. Разточете по-малката топка и захлупете върху сладкото, като прещипете крайщата й с борда.

7. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути или докато непрецените, че е готов.

8. Можете да поднесете с пресни плодове или топка сладколед, както и да накапете с топинг за сладоледи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта