Пюрирана бобена супа с домати
Бърза веганска крем супа със зеленчуци от консерва.
Бон Апети
Излъчен на 26.04.2017
Дори и на бързащите хора понякога им се хапва домашна супичка. Но как за половин час да бъде готова? Има начин и то фасулски лесен - като се използват консервирани продукти. Оказва се, че зеленчуците от консерва запазват полезните си съставки, затова качеството им не е много по-ниско от това на пресните. Но пък изискват много по-кратка термична обработка.
Затова си наситняваме глава лук, един морков, целина и ги запържваме в тенджерка. После изсипваме консерва бял боб, консерва домати, зеленчуков бульон, малко подправки и супата е готова. Остава да покъкри малко, а след това да пюрирате и е готово за сервиране. Ако не искате ястието да е строго веганско, можете да подправките с лъжичка заквасена сметана. Но и в постния вариант е много вкусно, леко и питателно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ