Италианска бобена супа със спанак
Супа с бял боб и паста орзо.
Бон Апети
Излъчен на 23.03.2018
Постна бобена супа по италиански правят Лора и Стоян като комбинират в чорбата два въглехидрата - боб и паста, както правят кулинарите на Ботуша. Получава се постно, но силно засищащо ястие, в което зрънцата боб и орзо си партнират със запръжка от пресен лук и добавка от спанак.
Първо бял боб се накисва във вода за една нощ. След това водата се излива, зърната се измиват и боба се прехвърля в тенджера. Добавя се вода, кипва се и пак се излива. След това вече се налива голямо количество вода, добавя се лук и дафинов лист и зрънцата се варят до готовност.
А докато се готвят, си нарязваме пресен лук, наситняваме чесън, розмарин и сушени домати в зехтин от буркан. Запържваме ги в сгорещена мазнина, добавяме брашно и пържим до покафеняване. След това заливаме с боба и бульона от варенето, добавяме паста орзо, сол и пипер на вкус и оставяме да ври докато пастата се сготви. На финала овкусяваме с малко лимонов сок и вкарваме в ястието и последния продукт - нарязан пресен спанак. Готви се още 2 минути и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ