Пюре от тиква с орехи и канела
Десерт от тиква на пара.
Сладък крем от тиква с канела и орехи се готви в канала Dazzle Spoon. Това е нискокалоричен, полезен и вкусен десерт или закуска, която изисква 20-тина минути прекарване в кухнята, за да се приготви.
А напрвата е лесна. Тиквата се почиства от семките. Дори не се бели. Нарязва се на парчета и се слага в тенджера върху уред за готвене на пара. След половин час, а дори и по-малко, ще е готова. Можете да проверите като боцнете с вилица. Щом омекне - се маха от съда. После се обелва и сърцевината се пюрира с пасатор.
За подслаждане можете да добавите мед или захар. А можете да оставите ястието на естествената плодова сладост. Остава само да поръсите с канела и натрошени орехи или други ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ