Пъстърва Маги с карфиол и домати
Риба в гювеч с доматен сос.
Необходими продукти:
- 2-3 пъстърви - в зависимост от порциите и обема на гювеча ви
- 2 моркова
- 2-3 глави лук
- 1глава чесън
- 2-3 главички от пресен карфиол
- полвин буркан белени стелизирани домати (или други по избор)
- олио
- девисил
- целина
- дафинов лист
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1. Осолете пъстървата и я оставете да престои между 3 и 24 часа в зависимост от възможностите ви. Колкото повече време прекара рибата с подправките, толкова по-добре се овкусява с тях.
2. Нарежете лука на шайби, чесъна - на малки филийки, моркова - на жулиени, а карфиола - на малки парченца. Задушете в тиган с похлупак, като сложите малко олио и малко вода (може и само с вода). Когато зеленчуците омекнат, изсипете в тях още 1 чаша вода, за да се получи сос. Добавете подправки от изброените, като количествата са по ваш вкус.
3. Вземете гювеча и на дъното му подредете рибите. Залейте със запръжката отгоре. Можете да добавите още олио по желание, но ако сте привърженици на здравословното хранене, го пропуснете.
4. Печете на предварително загрята фурна на 250 градуса за 20 мин. с капак и още 10 мин., като махнете капака.
5. Поднесете ястието с чаша вино по ваш вкус.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ