Пържоли с гъби и вино в гювеч
Свинско с печурки, моркови и лук, печено на земен гювеч.
Необходими продукти:
- 800 грама свински пържоли от бут (дебелина около 1 см)
- 500 грама гъби печурки
- 2 големи глави кромид лук
- 2 средно големи моркова
- 1 чаена чаша вино
- 1 супена лъжица горчица
- 50 грама топено сирене
- 10-12 зърна бахар
- бял и черен пипер на вкус
- олио
- 2 супени лъжици пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на едри шайби.
Начукваме пържолите съвсем леко и ги изпържваме за кратко от двете страни (колкото да получат само лек загар). Овкусаваме ги със солта, черния и белия пипер и редим в гювеча ред пържоли, ред зеленчуци (лук, гъби и моркови). Слагаме и по няколко зърна бахар и така, докато се изчерпят продуктите.
Размиваме горчицата във виното и изсипваме соса върху заготовката. Нарязваме топеното сирене на парченца и небрежно ги мятваме отгоре. Накрая изсипваме и олиото, в което сме готвили пържолите.
Затваряме с капака и поставяме във фурната, първоначално на 200 градуса за 40 минути и после намаляваме на 150 градуса за още половин час.
Преди сервиране наръсваме с наситнения пресен магданоз.
Да ви е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ