Регистрация

Пържоли с гъби и вино в гювеч

Пържоли с гъби и вино в гювеч
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 13685

Свинско с печурки, моркови и лук, печено на земен гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 грама свински пържоли  от бут  (дебелина около 1 см)
  • 500 грама гъби печурки
  • 2 големи глави кромид лук
  • 2 средно големи моркова
  • 1 чаена чаша вино
  • 1 супена лъжица горчица
  • 50 грама топено сирене
  • 10-12 зърна бахар
  • бял и черен пипер на вкус
  • олио
  • 2 супени лъжици пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на едри шайби.

Начукваме пържолите съвсем леко и ги изпържваме за кратко от двете страни (колкото да получат само лек загар). Овкусаваме ги със солта, черния и белия пипер и редим в гювеча ред пържоли, ред зеленчуци (лук, гъби и моркови). Слагаме и по няколко зърна бахар и така, докато се изчерпят продуктите.

Размиваме горчицата във виното и изсипваме соса върху заготовката. Нарязваме топеното сирене на парченца и небрежно ги мятваме отгоре. Накрая изсипваме и олиото, в което сме готвили пържолите.

Затваряме с капака и поставяме във фурната, първоначално на 200 градуса за 40 минути и после намаляваме на 150 градуса за още половин час.

Преди сервиране  наръсваме с наситнения пресен магданоз.

Да ви е вкусно!

свински пържоли от бут, печени в гърне

българско традиционно ястие със свинско месо за зимата

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта