Регистрация

Свинско със сметана и лук по немски

Свинско със сметана и лук по немски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 967

Свински пържоли в сметанов сос с горчица, чесън и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо или пържоли без кост
  • сол и пипер
  • 4 с.л. брашно
  • 5 с.л. олио
  • 3 големи глави лук
  • 400 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
  • 1 малка кофичка (125-200 мл) заквасена сметана
  • 2 ч.л. горчица (с едрозърнеста е по-добре)
  • 2 ч.л. сушен копър
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 6-8 скилидки чесън
  • 150 мл вода (ако млечната незаквасена сметана е много гъста; ако е по-течна, не доливайте вода)

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на 4 или 8 пържолки, ако е цяло парче. Обтрийте със сол и пипер и начукайте нежно, за да се поизтънят без да стават прекалено тънки. Посолете и опипрете отново и оставете настрана.

2. Нарежете лука на кубчета и пригответе соса като смесите заедно двата вида сметана с горчицата, намачкания чесън, копъра, солта и пипера. Само при необходимост добавете вода. Разбъркайте хубаво докато солта се разтоври напълно.

3. Сипете си брашното в чиния, а олиото сгорещете в голям тиган с незалепващо покритие. Оваляйте пържолите в брашното и след това гответе на умерен към силен огън за по 4 минути от страна в сгорещената мазнина. Вадете в отделен съд.

4. Намалете огъня на средна степен и изсипете лука в тигана. Гответе като бъркате 5 минути - трябва да позлатее леко без да прегаря.

5. Залейте лука със сметановия сос и щом кипне, върнете месото в тигана. Сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

6. По желание поръсете с пресен лук, див лук, свеж копър или магданоз за разкош и разпределете в порции. Можете да сервирате с картофено пюре, с което да попиете сметановия сос от готвенето.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта