Пържоли от говеждо каре с какао
Телешко месо, мариновано с какао и пикантни подправки.
Необходими продукти:
- 4 с.л. сурови какаови парченца
- 2 ч.л. лют червен пипер
- 2 ч.л. млян кимион
- 1 ч.л. мляна горчица
- 1 ч.л. паприка
- ½ ч.л. смесена подправка
- 4 с.л. кафява захар
- 2 с.л. кошер сол
- 4 говежди пържоли от каре, големи и поне 3 см дебели
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки без пържолите в купа за кухненски робот или уред за смилане на подправки. Мелете, докато какаовите парченца станат с размера на големи песъчинки. Така получената смес може да се съхранява в здраво затворен буркан до 1 месец.
2. Загрейте фурната на 200 градуса.
3. Измийте и начукайте пържолите. Подсушете с кърпа. Натрийте щедро всяка една с приготвената смес и ги увийте в прозрачно фолио. Сложете ги в хладилника за поне 30 минути. Пържолите могат да стоят за през нощта в хладилника.
4. Когато сте готови да ги готвите, извадете ги от плика и оставете известно време на стайна температура.
5. Загрейте около чаена лъжица олио в голям огнеупорен съд или тиган за пържене, на висока температура. Запечете пържолите за 3 минути от всяка страна или докато оформят приятна коричка. Завършете печенето им във фурната, докато се изпекат по ваш вкус.
6. Оставете пържолите да си починат за няколко минути, преди да ги разрежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ