Пържен ориз с царевица по китайски
Ориз със свинско и зеленчуци на тиган.
Необходими продукти:
- фъстъчено олио
- 4 яйца, разбити
- около 2 с.л. джинджифил, фино нарязан
- 5 скилидки чесън, фино нарязан
- кафяв лук, нарязан на кубчета
- зърна царевица
- 4 тънки резена бекон
- 400 свинско филе, тънко нарязано
- около 1 ч.л. захар
- 2 с.л. китайско вино за готвене
- 4 порции сварен бял ориз
- 1 с.л. сос от стриди
- зелен лук
- 1-2 ч.л. универсална суха подправка
- 1 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете уока и добавете щедро количество фъстъчено олио (може да използвате и зеленчуково олио, но фъстъченото придава характерен аромат).
2. Когато се сгорещи, добавете яйцата и пържете до готовност. Извадете от съда и прехвърлете върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
3. Добавете още олио и запържете джинджифила и чесъна, като разбърквате непрекъснато, докато усетите аромата им.
4. Добавете лука и пържете до полу-прозрачност.
5. Прибавете царевицата, след това бекона и свинското, като заделите соса на свинското за после.
6. Сложете захарта и виното и оставете да се позапържи.
7. Добавете изпържените яйца и разбъркайте много добре, така че да се натрошат.
8. Добавете останалите необходими продукти, заедно със заделения сос на свинското и разбъркайте енергично.
9. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ