Пържено свинско с печени картофи
Пържени свински хапки с лук и добавка от пикантни картофи с чери домати.
Необходими продукти:
- 1,5 кг картофи
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. лют пипер
- 4 с.л. олио
- 1 кг свинско месо + 5 с.л. олио
- 3 глави червен лук
- 4 скилидки чесън
- 4-8 чери доматчета
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета колкото хапка. Прехвърлете в купа, овкусете с червен и черен пипер, сол и лют пипер. Залейте с 4 с.л. олио и разбъркайте.
2. Прехвърлете картофите в тава, застлана с хартия за печене и печете за 1 час на 180 градуса във фурната.
3. През това време нарежете свинското на парчета с размера на 2-3 хапки. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете 5 с.л. олио в тиган тип уок и изсипете вътре месото. Гответе на умерен огън 30-тина минути.
4. Чесъна нарежете на тънки шайби, лука - на кубчета, а чери доматите измийте и разполовете.
5. Извадете готовото месо от тигана и на негово място изсипете лука. Гответ 5 минути като бъркате, след това прибавете чесъна и гответе още 2 минути.
6. Върнете месото в тигана, изсипете и картофите от фурната, а след това добавете разполовените доматчета. Бъркайте и гответе 5 минути. При необходимост овкусете с още сол и пипер.
7. Поръсете с листа копър и/или магданоз и сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ