Регистрация

Пържено свинско с картофи, чесън и магданоз

Пържено свинско с картофи, чесън и магданоз
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 655

Свинско с картофи на тиган, овкусено с магданозена добавка с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг свинско месо - може и по-шаренко
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1,2 кг картофи
  • 8 с.л. олио
  • 1 с.л. мащерка - суха
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 300 мл вряла вода
  • листата на връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на парчета с размер на две големи хапки. Картофите обелете и нарежете на парчета колкото хапка. Свинското поръсете с 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер и оставете настрана да се овкуси.

2. В голям тиган или тиган тип уок изсипете мазнината и сгорещете на силен котлон. Пуснете в нея картофите и пържете 15 минути при периодично бъркане.

3. Извадете картофите с решетъчна лъжица и махнете половината от останалата мазнина в тигана. В дугата половина, отново на силен огън, изсипете месото. Гответе и бъркайте 15 минути.

4. Върнете картофите при месото. Поръсете с 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер и мащерката. Разбъркайте. Залейте с врялата вода, намалете огъня на умерен и сложете капак. Оставете да се задушава 25 минути.

5. Наситнете магданозените листа в купичка, прибавете към тях намачкания чесън и зехтина и рзбъркайте.

6. Когато махнете ястието от котлона прибавете магданозения завършек и разбъркайте. Оставете извън котлона просто да се освободят ароматите за 7-8 минути под капак.

7. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта