Пържено свинско с картофи, чесън и магданоз
Свинско с картофи на тиган, овкусено с магданозена добавка с чесън.
Необходими продукти:
- 1,2 кг свинско месо - може и по-шаренко
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. млян черен пипер
- 1,2 кг картофи
- 8 с.л. олио
- 1 с.л. мащерка - суха
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 300 мл вряла вода
- листата на връзка магданоз
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на парчета с размер на две големи хапки. Картофите обелете и нарежете на парчета колкото хапка. Свинското поръсете с 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер и оставете настрана да се овкуси.
2. В голям тиган или тиган тип уок изсипете мазнината и сгорещете на силен котлон. Пуснете в нея картофите и пържете 15 минути при периодично бъркане.
3. Извадете картофите с решетъчна лъжица и махнете половината от останалата мазнина в тигана. В дугата половина, отново на силен огън, изсипете месото. Гответе и бъркайте 15 минути.
4. Върнете картофите при месото. Поръсете с 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер и мащерката. Разбъркайте. Залейте с врялата вода, намалете огъня на умерен и сложете капак. Оставете да се задушава 25 минути.
5. Наситнете магданозените листа в купичка, прибавете към тях намачкания чесън и зехтина и рзбъркайте.
6. Когато махнете ястието от котлона прибавете магданозения завършек и разбъркайте. Оставете извън котлона просто да се освободят ароматите за 7-8 минути под капак.
7. Сервирайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ