Пържено свинско в мляко
Свински хапки с чушки в мляко на тиган.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- сол и пипер
- 1 ч.л. кимион
- 50 мл олио
- 200 мл мляко
- 1-2 зелени и 1-2 червени чушки (зависи от размера)
- 4 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на дълги ленти с дебелина около 2 см.
2. Поръсете със сол, пипер и кимион, разбъркайте и оставете настрана.
3. Сгорещете олиото в голям тиган на силен огън, изсипете месото и намалете котлона на умерен. Гответе и бъркайте докато се запечата от всички страни.
4. Намалете още малко огъня и сипете млякото. Добре би било, ако не е ледено от хладилника, ами е постоплено или поне на стайна температура. Оставете ястието да къкри.
5. През това време измийте и нарежете чушките на парчета.
6. Когато млякото е извряло и полепнало по месото, изсипете чушките и овкусете с черен пипер. Гответе 6-7 минути при периодично бъркане. Сипете соевия сос, размешайте, изчакайте минута-две и махнете от котлона. Сервирайте докато е топло.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ