Регистрация

Пържено свинско в мляко

Пържено свинско в мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 962

Свински хапки с чушки в мляко на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 50 мл олио
  • 200 мл мляко
  • 1-2 зелени и 1-2 червени чушки (зависи от размера)
  • 4 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на дълги ленти с дебелина около 2 см.

2. Поръсете със сол, пипер и кимион, разбъркайте и оставете настрана.

3. Сгорещете олиото в голям тиган на силен огън, изсипете месото и намалете котлона на умерен. Гответе и бъркайте докато се запечата от всички страни.

4. Намалете още малко огъня и сипете млякото. Добре би било, ако не е ледено от хладилника, ами е постоплено или поне на стайна температура. Оставете ястието да къкри.

5. През това време измийте и нарежете чушките на парчета.

6. Когато млякото е извряло и полепнало по месото, изсипете чушките и овкусете с черен пипер. Гответе 6-7 минути при периодично бъркане. Сипете соевия сос, размешайте, изчакайте минута-две и махнете от котлона. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта