Пържени яйца със сирене и чушки
Яйца на очи със сирене, масло и чушки.
Българска ядосана манджа се готви в Кухнята на Звездев, като разбираме, че ястието е вид миш-маш или рецепта за пърженко, но направено с много мерак. Гозбата е идеално безмесно основно с дълга традиция, а защо се казва "ядосана манджа", ще разберете във видеото.
Приготвянето е лесно. Първо в тиган се прави сосче от цвърчащо олио, в което се запържва червен пипер и брашно. После в съда полягват белени печени червени чушки. Върху тях се чукват яйца и се разпределя сиренето. Можете да го натрошите отгоре или да го подредите на гредички между яйцата. Ястието се оставя под капак докато се запържат яйчицата до желаната готовност - рохки или твърди. На финала се подправя със сол и магданоз и се сервира. Това е всичко - просичко за българина и трогателно за чужденците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ