Пържени филийки с мляко и яйца
Вкусна закуска от рецептите на баба.
Необходими продукти:
- 6 филийки хляб
- 3 големи яйца
- щипка сол
- щипка захар
- 150 мл. прясно мляко
- 400 мл. олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Смесете яйцата, млякото, захарта и солта в купа и разбъркайте с тел.
2. Потопете филийката равномерно от двете страни в яйчената смес. Не оставяйте хляба за прекалено дълго, за да не се разпадне.
3. Нагрейте олиото в тиган на средно силен котлон. Когато олиото е горещо, поставете филийка и запържете до златисто от двете страни.
4. Когато е готова, извадете филийката и я оставете настрана за минутка, за да се оттече излишната мазнина. Сервирайте като поръсите със сол или захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ