Пържени хлебчета с канела и захар
Панирани филийки в масло с коричка от захар и канела.
Необходими продукти:
- 4 филийки тостерен хляб
- 50 г масло
- 2 яйца
- 100 мл млечна готварска сметана (може 80 мл пълномаслено мляко)
- 4 с.л. кристална захар
- 1 пакет канела на прах
Начи на приготвяне:
1. Всяка от филийките нарежете на 4 напречни или надлъжни парчета - в повечето случаи тостерният хляб е квадратен, така че няма значение.
2. В купа разбийте яйцата и залейте със сметаната. Разбъркайте отново до хомогенност.
3. В тиган с незалепващо покритие разтопете 40 г от маслото на умерен към слаб огън.
4. Взимайте парченце хляб, напоявайте щедро в соса и слагайте в тигана. Гответе от четирите страни на всяко правоъгълниче до хубаво позлатяване. Когато маслото се попие в хляба, добавете в тигана и останалата част.
5. Смесете захарта с канелата и оваляйте добре парчетата хляб в ароматната смес. Поднесете. Можете да сервирате с добавка от разтопен шоколад за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ