Пържени сладки картофи на фурна
Домашен чипс с чесън и розмарин.
Необходими продукти:
- 2 бр. сладки картофа
- 1 скилидка чесън на ситно
- 1 чаена лъжичка много ситно нарязани листа от пресен розмарин
- 2 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете две големи тави с по 1 чаена лъжичка олио във всяка и ги оставете настрани.
2. С помощта на специално ренде или тежък, остър нож нарежете сладките картофи максимално на тънко. Наредете шайбите в едната тава на един слой, а след това и във втората. С помощта на четка за печива намажете горната страна на картофите със зехтин. Печете докато станат златисти и хрупкави, като смените тавите по средата на 10те минути за приготвяне. Извадете от фурната.
3. Докато картофите се пекат, смесете сол, розмарин, сърцевината на лимон и черен пипер в малка купичка.
4. Извадете картофите от фурната и ги сложете върху хартиени салфетки. Докато са още топли, поръсете ги със сместа от купичката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ