Пържени свински хапки с рибен сос и зелен фасул
Свинско на тиган с гарнитура от зелен фасул с ядки.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 1 и 1/2 с.л. рибен сос
- 3 с.л. растителна мазнина
- 1 с.л. кафява захар
- 1 с.л. лимонова кора
- кориандър
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер
- 1 люта чушка
- 500 г зелен фасул (най-добре от кенийския)
- 2 с.л. соев сос
- 80 г белени фъстъци
Начин на приготвяне:
1. Кипнете около 1,5 литра вода. Щом заври, разтворете в нея 1 с.л. сол. Сложете измития фасул да се вари на умерен огън 3 минути. Пресипете през гевгир и върнете фасула в студена чешмяна вода. Оставете настрана докато се гови месото.
2. Месото нарежете на кубчета със страна около 3 см. Поръсете със сол и пипер и оставете настрана.
3. Наситнете чесъна, кориандъра и лютото чушле. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. Запържете половината чесън, кориандър, люта чушка и лимонова кора за една минута.
4. Добавете мръвките, гответе 4-5 минути и добавете захарта и фиш соса. Разбърквайте периодично в продължение на няколко минути до готовност. Прехвърлете в голямо плато като го запълните до половината.
5. Сгорещете останалото олио в тигана, добавете другите половинки на чесъна, кориандъра, чили чушлето и лимоновата кора. Изсипете отгоре фасула и фъстъците, овкусете със соев сос и гответе до готовност. Разпределете гарнитурата в другата половина на платото и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ