Пържени сармички с гъби и ориз
Зелеви сарми на тиган с оризово-гъбен пълнеж.
Необходими продукти:
- 1 зелка
- 1 ч.ч. ориз
- 150 г гъби
- 1 глава лук
- мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Сварете хубаво ориза.
2. Сгорещете мазнина за пържене, нарежете лука и гъбите и запържете първо лука, а след това към него добавете и гъбите.
3. Отделете зелевите листа от кочана и ги кипнете съвсем леко в голямо количество подсолена вода.
4. Смесете гъбената запръжка със сварения и отцеден ориз и добавете сол, пипер и малко пресен копър по желание.
5. От зелевите листа и плънката оформете сармички, които пържете в тиган до силно златисто. Ето ви един различен вариант за зелеви сарми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ