Пържени рулца от пилешки гърди
Пълнени пилешки гърди Капрезе.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 2 домата
- 1 топка (125 грама) моцарела или 125 г жълто сирене по избор
- 8 листенца босилек
- сол и пипер на вкус
- 10 г масло
- 10 мл зехтин или друга растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Разделете комплекта пилешки гърди на двете осовни половини, а след това всяка от тях изтънете като разрежете през средата по дължина на две по-тънки парчета.
2. Всяко парче обтрийте със сол и пипер, увийте в стреч фолио или найлонов плик и начукайте, за да стане тънка и голяма пилешка пържола.
3. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета. Босилека настинете и добавете към доматите. Моцарелата нарежете на малки кубчета и също добавете към плънката. Ако използвате жълто сирене, го нарежете на кубчета или рендосайте.
4. Разпределете плънката в месото и завийте на рулца. Застопорете с клечка за зъби.
5. Сгорещете зехтина и маслото на умерен огън в тиган с капак. Запържете рулцата от всички страни за по 3 минути, като обръщате и веднага затваряте с капака.
6. По желание сервирайте с млечен сос за заливане и гриловани или пресни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ